Pastelitos de quinoa

Dit recept komt uit het kookschriftje van een goede vriendin uit Equador. Zij heeft het van haar moeder die het pastelitos noemt, wat het eigenlijk niet is. Het zijn gebakken quinoa-balletjes. Quinoa is ‘soort’ zaad -gierstmelde- wat al eeuwen door de indianen wordt gegeten. Het is een turbo ingrediënt, past overal in en bij, supergezond en zelfs uitgeroepen tot het meest ideale astronautenvoedsel.

  • 1 kop quinoa
  • 2 koppen water

De quinoa met koud water opzetten en aan de kook te brengen. 5 minuten zacht laten koken daarna nog 10 minuten laten wellen. Of volg de aanwijzing op de verpakking.

  • 1ui, fijngehakt
  • peterselie naar smaak, fijngehakt
  • vleestomaat, zonder schil en pitjes, fijne blokjes gesneden
  • ¼ beker paneermeel
  • zout/peper
  • 1 ei

Meng de gare quinoa met de andere ingrediënten en maak er kleine balletjes van en druk ze plat. Verhit olie in een koekenpan en ‘frituur’ de balletjes. 

Advertenties

2 thoughts on “Pastelitos de quinoa

  1. Deze week voor t eerst quinoa gegeten (in de vorm van vegan-bitterballen, zie voor foto mijn laatste blog over de Culinaire Werkplaats) en ik ben om! Wat heerlijk! Ik ga t dit wknd kopen en wellicht jouw recept hierboven even uitproberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s