Pasta met courgettebloemen en garnaaltjes

Op de valreep een zomersrecept. Een favoriet van mijn zus en mij. Heerlijk als lunch en zoals bij bijna alle italiaanse recepten is hier ‘eenvoud troef’.

KOPEN

  • linguini pasta
  • 10 courgettebloemen (fiore di zucchina)
  • 100 g kleine garnalen
  • ui, gesnipperd
  • zout/peper/olijfolie

DOEN

Was de bloemen voorzichtig en dep ze droog. Snijd ze in stukken.

Kook de pasta al dente.

Smoor in olijfolie de ui met zout heel zacht. Voeg de bloemen toe en bak kort mee. Op het laatst de garnalen even mee laten warmen, pasta erbij in de koekenpan. Indien nodig een schepje pasta kookvocht, vermeng pasta met saus. Verse peper erover.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s