groene asperges, venkel met basilicumpesto en gerookte zalmfilet

Wilde geroosterde groene asperges maken die ‘nog lagen’ naast een venkel waar ik – als enige- dol op ben. Die moest dus gemaskerd in de maaltijd of met kruidig sausje. Met deze twee groenten ging ik op zoek in het grote inspiratie kookboek van Angéligue; SMAAKVRIENDEN.

  • TECHNIEK: blancheren en grillen
  • VIS-, SCHAAL-, SCHELPDIER; zalm-vers/gerookt
  • GROENTEN: boezemvriend venkel, zelfde techniek asperge
  • SAUS; basilicumpesto
  • MEELSPIJS: gegrilde aardappel

groene asperges en venkel blancheren, door olijfolie wentelen en op middelhoog vuur circa 2-3 minuten roosteren

aardappel: schillen, heel laten maar en in hele dunne schijfjes snijden tot bijna door. Overgieten met olie (of gesmoten boter) kruiden en zout naar smaak. Bak 40 min op 220°C . Idee komt van pinterest, te gek inspiratiesite.

gerookte zalm recept

basilicumsaus; handvol basilicumblaadjes, olijfolie, lepel appelmoes of rabarbermoes, zout&peper. In blender fijn malen, heerlijk bij de vis en groente.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s