dierendag risotto

Gister direct bij het ontwaken riep de jongste:” geen vlees en vis vandaag, ’t is dierendag!” Heel toevallig een vriendin beloofd om een risotto recept te bloggen zonder paddenstoelen. Deze risotto alle verdure voldoet aan alle eisen. Gebruik seizoensgroenten en vele combinatie’s zijn mogelijk. Denk aan paprika, courgette, aubergine, wortel, erwtjes en kerstomaatjes. Ik maakte deze met gele paprika, courgette, ui, spinazie…(en voor ons 100 g shiitake).KOPEN

  • 400 g groente (½ paprika, kleine courgette, ½ ui, handvol spinazie)
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • 60 ml witte wijn
  • circa 1 ltr groentebouillon
  • 350 g risotto rijst

DOEN

Was de groente en snijd in blokjes. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de groente licht aan, draai het vuur uit en zet apart.

Fruit in een pan de ui licht aan in de olijfolie, doe de rijst erbij en laat enkele minuten meebakken. Blus af met de witte wijn en laat op hoog vuur verdampen. Beetje bij beetje de hete bouillon erbij schenken en alles zachtjes laten koken. Nu en dan omroeren en bouillon toevoegen wanneer het vocht bijna is opgenomen. Na 10 minuten de groente toevoegen en nog circa 7 minuten laten garen. Direct serveren.

De foto van boven is vandaag gemaakt. Koude risotto dus die ik vandaag in een frittata heb verwerkt, heerlijk. Een ander alternatief is gefrituurde risotto-balletjes. Draai balletjes van de rijst (deze plakt lekker) ter grootte van een bitterbal. Rol ze door eiwit en vervolgens door paneermeel. Kort frituren en is lekker met mosterdmayonaise.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s