Hasselback aardappel

Vandaag nog even de spotlight op de Hasselback aardappel. Een specialiteit van een Zweeds restaurant in Hasselbacken en nu bekend over de hele wereld. Het traditionele recept is met zout, boter en bestrooien met broodkruim.

Het gerecht is zo feestelijk en leuk en je kan ‘m pimpen naar smaak. Met een mix van geraspte kaas, boter en broodkruim en zout/peper òf een laurierblad ertussen òf met een beetje tijm, dunne knoflookplakjes enzovoort. Zag prachtige foto’s op  Seasaltwithfood.com  en deze hier geplaatst. Angie Tee gebruikt de techniek ook voor andere groenten zoals de zoete aardappel.

DOEN

Verwarm de oven voor op 220 ˚C . Leg de aardappel op een snijplank, platte kant naar beneden. Start aan het ene eind van de aardappel, snijd ieder 3 à 4 mm de aardappel bijna helemaal door.  Je kan de aardappel ook in een houten pollepel leggen zo snijd je sneller tot ‘net niet door’.

Schik de aardappelen in een ovenschaal en pimp naar smaak tussen de spleten. Strooi wat boter op de top van elke aardappel (ik niet!). Vervolgens besprenkel de olijfolie en strooi er wat zeezout en versgemalen zwarte peper.

Bak de aardappelen ongeveer 40 minuten of tot de aardappelen krokant en zacht is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s