springindemond kip

Saltimbocca alla Romana, een recept naast de pasta carbonara uit de typische Romeinse keuken. In feite is de oorsprong van dit smakelijke gerecht de vraag: naast de meer traditionele Romeinse oorsprong is er iemand uit Brescia die ‘m ook claimt. In ieder geval weten we dat Pellegrino Artusi ‘m beschreef eind 800 toen hij saltimbocca at in restaurant “Le Venete”. Spoedig daarna werd het gerecht geserveerd in andere Romeinse trattoria. Zoals vaker heeft iedere regio of familie weer een eigen ‘touch’. Kip-, varkens- of kalfslapje, sla ze plat en gaar ze in witte wijn of marsala met /zonder kappertjes of tomaat maar in ieder geval met rauwe ham en een blaadje salie.

KOPEN

  • 2 kipfilets
  • 100 g rauwe ham
  • 6 salieblaadjes
  • zout/peper
  • 200 ml witte wijn

DOEN

Snijd 3 dunne plakjes uit een kipfilet, leg ze tussen bakpapier en sla ze zo plat mogelijk. Leg er een plakje rauwe ham op en een salieblaadje en zet deze vast met een houten prikkertje. Verhit olijfolie in een koekenpan en braad kort aan, blus af met de witte wijn en laat in 10 à 12 minuten gaar worden.Maar ik vind de plakjes opgerold zo lekker met iets minder salie erin. Snijd salielaadjes in dunne repen, leg rauwe ham en 3 stukjes salie op het stukje kip. Rol op en zet vast met een prikker. Bak de rolletjes in een beetje olijfolie aan alle zijden, giet de wijn erbij en laat garen in circa 12 minuten. (Het braadvocht is heerlijk bij het vlees.)

bron: giallo zaffrano

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s