spekbakje met spinazie en ei

Wat vond ik Quiche Lorainne lekker maar zonder kaas blijft er niets van over. Met een beetje rotzooien in de keuken probeer ik ’n soort hartige taart na te bouwen. Ben ik inmiddels qua smaakbeleving een heel eind gekomen. Glansrijk door de test kwam het rijkgevulde spekbakje met prei, spinazie, paprika, ei en italiaanse kruiden.

KOPEN

  • 200 g ontbijt spek – iets dikker gesneden
  • doos eieren – liefst biologisch
  • grote zak spinazie
  • klein preitje
  • stukje paprika
  • ½ el italiaanse keuken kruiden

DOEN

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de spek een beetje uit en leg ze -als ze heet zijn- kruislings in een muffinvorm (liefst met een papieren cupje erin). Was de spinazie en bak ze in een koekenpan -zonder vet!- tot de blaadjes geslonken zijn. Doe ze in een vergiet en laat uitlekken. Vul de ‘spekbakjes’ met de spinazie.

vulling lekker: maak een diep kuiltje in de spinazie en breek er een eitje boven.

vulling beter: maak een kuiltje in de spinazie en doe hier wat losgeklopt ei in met zout en peper.

vulling heerlijk: Klop een eitje los met een kwart paprika in blokjes, 1 el geroerbakte en uitgelekte spinazie, 10 cm prei heel fijn gesneden en italiaanse kruiden. Maak een diep kuiltje in de spinazie en verdeel het eimengsel over de bakjes.

Zet circa 10 minuten in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s