panforte di frutta secca al cioccolato

Panforte al cioccolato is eigenlijk een typische kersttaart uit Siena maar gebruik het als energiereep tijdens een lange herfstwandeling en je loopt weer als een kieviet. Dit recept is uiteraard zonder noten en daarvoor in de plaats ziet ie barstensvol gedroogd fruit met amarena kersen. Da’s lekker!

  • 200 g pure chocolade
  • 2 eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 110 g bloem
  • 50 g water
  • 230 g honing (sinaasappelbloesem)
  • 70 g kristalsuiker
  • 70 g rietsuiker
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 80 g gedroogde dadels
  • 10o g gedroogde aardbei
  • 100 gram gedroogde appeltjes
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 100 g gekonfijte kersen (amarena)
  • 100 g gekonfijte citroenschil (cedro)
  • 100 g gekonfijte sinaasschil
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 2 vellen eetbaar rijstpapier (host)
  • poedersuiker naar smaak 

Oven voorverwarmen op 160°C . Knip het gedroogde fruit in stukjes. Doe in een grote kom de bloem, cacao en kaneel. Meng het gedroogde fruit er goed door.

Laat au bain-marie smelten; de chocolade, de twee soorten suiker, water en honing. Combineer het gesmolten mengsel met het gedroogd fruit en meng goed.

Bekleed een rechthoekige vorm met twee vellen rijstpapier(of bakpapier), giet het mengsel erin. Maak de taart zo plat mogelijk door de chocolademassa aan te drukken. Gebruik hiervoor een stukje bakpapier. 

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 160 °C gedurende ongeveer 45 minuten.

Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Advertenties

2 thoughts on “panforte di frutta secca al cioccolato

  1. MMM Petra, klinkt goed.
    Waar haal jij de gekonfijte kersen, citroen en sinaasappel? Op ons marktje misschien?
    Wendy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s