Rode kool met pancetta uit de oven

Hoe lekker en fijn de zonnige dagen waren, nu gaat de oven weer aan! Een warme keuken op een herfstige dag is het toppunt van huiselijkheid. Doe daar de geur van sinaas en kruidnagel bij en je begint uit te kijken naar de winter met een glimlach om je mond.

  • 1/2 rode kool
  • paar kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml rode wijn
  • 4 el olijfolie
  • 12 plakjes pancetta
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 190 °C (hetelucht 175 °C). Snijd de rode kool in parten, leg de parten in een ovenschaal en steek in elke stuk kool een kruidnagel. Was en rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit. Meng het sinaasappelsap met de rasp, wijn en olie. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en schenk het over de kool.  Leg de blaadjes laurier bij de kool. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de kool ca 1 uur in de oven garen.

Verwarm de ovengrill voor. Verwijder het aluminiumfolie. Neem de kruidnagel uit de stukken kool en leg op elk stuk kool een plakje panchetta. Plaats de ovenschaal ca 3 minuten onder de ovengrill tot de pancetta knapperig is.

Lekker met zoete aardappel uit de oven.

Bereidingstijd ca 1 uur en 15 minuten (inclusief 1 uur oventijd)

bron: ZTRDG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s