Nigella’s bananenbrood

Bananenbrood is niet iets waar je me ’s nachts wakker voor hoeft te maken. Maar er lagen 4 vieze oude bruine bananen op de schaal… daar moest iets moois bij; Nigella Lawson. Een prachtige dame , veel rijke recepten vol overvloed en in dit recept zit dan ook iets extra’s; in bourbon gewelde rozijnen. Ik ben om.

KOPEN

  • 100 g sultana’s (rozijnen)
  • 75 ml bourbon of bruine rum
  • 175 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel dubbelkoolzure soda
  • 125 g boter, gesmolten
  • 100 g suiker (orgineel 150g)
  • 2 grote eieren
  • 4 kleine, heel rijpe bananen (ongeveer 300 g zonder schil), geprakt
  • 60 g walnoten, gehakt (niet voor mij)
  • 1 theelepel vanille-extract (niet gedaan en niet gemist)

Breng de sultana’s en de rum of bourbon in een pannetje aan de kook. Zet het pannetje van het vuur, leg er een deksel op en laat het als het even kan een uur staan, of tot de sultana’s bijna al het vocht hebben opgenomen. Laat ze uitlekken.

bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C, gasovenstand 3, en begin aan de rest. Werk met je handen of met behulp van een houten lepel bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda en ½ theelepel zout door elkaar in een middelgrote kom.

Klop in een grote kom de gesmolten boter en de suiker door elkaar. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de geprakte bananen. Roer er met je houten lepel de uitgelekte sultana’s (walnoten en het vanille-extract) door. Roer er het bloemmengsel in drie porties door. Roer steeds goed voor je de volgende portie bloem erbij doet.

Doe het beslag over in de cakevorm en zet hem 60 tot 75 minuten in het midden van de oven. Als hij gaar is komt een tandenstoker of breinaald die je erin steekt er min of meer schoon uit. Laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen en snijd het in dikke of dunne plakken, wat je wilt.

extra benodigd

Cakevorm van 23 x 13 x 7 cm, met boter ingevet en met bloem bestoven of bekleed met bakpapier

bron recept: okokorecepten

bron: Nigella Lawson

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s