kabeljauw met tomaatpesto

Lekker pittig visje uit de oven die snel en eenvoudig te bereiden is. De saus is voldoende voor 6 personen.

  • 1 blikje tomatenblokjes (400g)
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 180 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
  • 1 middelscherpe rode chilipeper, van zaadjes ontdaan
  • circa 1 kg kabeljauwfilets
  • 2 el platte peterselie

DOEN

Verhit de heteluchtoven tot 190°C. Doe alle ingrediënten behalve zout, kabeljauw en peterselie in een blender en maal ze tot een gladde, romige pesto. Proef en voeg naar smaak wat zout toe. Schep een portie pesto op elk stuk kabeljauw (velkant onder als er nog vel aan zit). Leg de filets op een bakplaat en bak ze 16 minuten op de middelste richel van de oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat de vis een minuutje rusten. Bestrooi hem dan met de peterselie en dien op.

bron: 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s