gekruide wortels met steranijs

Genoeg groente bij de kinderen -incl. man- naar binnen te krijgen is een uitdaging. Tweehonderd gram per dag is echt veel, het vraagt creativiteit en listigheid. Wortels uit Ecuador met steranijs smulden de zoetekauwen heerlijk van terwijl het bij de hartige typetjes links bleef liggen.

  • 1 kg wortelen, overlangs in vieren en in reepjes van 8 cm
  • 30 g boter
  • 2 el bruine suiker
  • scheutje citroensap
  • 4-5 stuks steranijs
  • ¼ tl kaneel
  • snufje cayennepeper (eventueel)

DOEN

Stoof de wortelen bijna gaar en zet apart. Laat boter warm worden in een koekenpan, doe de wortelen erbij en bak even kort. Strooi er de basterdsuiker, citroensap, kaneel en de steranijs over. Laat de wortelen sudderen tot ze gaar zijn en de vloeistof tot een stroperige massa is ingekookt; duurt ongeveer 10 minuten. Strooi er zout en peper naar smaak op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s