pasta met kabeljauw

We hadden kabeljauw en een herinnering ‘pasta al pesce persico’, die twee moest te combineren zijn. Pesce persico is baars, een zoet watervis die veel gevangen en gegeten wordt bij de Italiaanse meren. Ik had kabeljauw, die net als de baars veel smaak heeft. Zonder veel poespas krijg je snel een goed gerecht op tafel. De ‘verse’ pasta kwam van Neerlands grootste kruidenier, en laten we zeggen; ‘Het was niet helemaal wat het wezen moest’.  

  • 600 g kabeljauw
  • olijolie
  • 2 tenen knoflook, in vieren
  • 1 stengel bleekseldeij, plakjes
  • peterselie gehakt
  • ½ gedroogd pepertje
  • 80 ml witte wijn

Olie in de pan en verhitten, als de olijfgeur loskomt is de olie op temperatuur. Doe alles behalve de vis en wijn in de pan en laat 2 minuten op smaak komen. Voeg dan de vis toe en bak 5 minuten. Blus af met de witte wijn en laat deze verdampen. Maak de vis tijdens het bakken klein, het duurt ongeveer 20 minuten. Kook ondertussen de pasta ‘al dente’ gaar. Doe een soeplepel gekookt pastawater bij de vissaus voor de smeuïgheid. Meng pasta met saus, voeg zout naar smaak toe en eet smakelijk.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s