Herfst met meat pie

Hebben jullie dat nou ook dat zodra het kouder wordt je behoefte krijgt aan ‘romantisch’ eten? Stoofeten…de oven die zorgt voor een extra warme keuken en lekkere geuren verspreidt in huis. Iemand aan de achterdeur die snel binnenkomt en geniet van de heerlijke warmte. Romantisch eten, denk aan Engelse landhuizen, een AGA fornuis, bloemetjes bekleding op stoelen en banken, gewei aan de muur en op een feestelijke gedekte tafel staat een meat pie.

Zelf woon ik niet tussen de bloemetjes, heb geen AGA maar toverde onlangs wel een meat pie uit de oven. Het recept komt van ZTRDG, kijk daar voor het recept. Hier wat werkfoto’s.

Meel met de boter, de aardappelpuree en eventueel wat ijswater (als het te droog is) en zout te mengen. Vorm er een deeg van en laat het in de koelkast minimaal 30 minuten rusten.

Maak de vulling door het vlees te bestrooien met peper, zout en bloem. Braad het vlees in de olie bruin. Voeg tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg bier, Worcestersaus, laurier en tijm toe en breng aan de kook. Doe alles over in een braadpan. Bak de uitjes bruin en voeg ze bij het vlees. Voeg de fond toe en stoof het vlees (met deksel) in 1,5 tot 2 uur gaar. Verwarm de oven op 200 °C. Schep de vleesvulling in de pievorm. Rol het deeg uit ter grote van de vorm en houd een stukje deeg over om figuurtjes van te snijden. Dek de pie af met deeg. Snijd van het kleine deel bijvoorbeeld blaadjes en versier het deeg hiermee. Bestrijk het deeg met ei en bak vervolgens in ongeveer 35 minuten goudbruin. Eten met gestoofde kool, bloemkool met mosterd of geroosterde pastinaak.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s