venkel grapefruit salade

Venkel -vooral de zaadjes- is goed voor eigenlijk alles; bevordert de spijsvertering, gaat darmgasvorming tegen, vermindert een opgeblazen gevoel, heeft een koortswerende, pijnstillende en hongerremmende werking. En is een goed kalmeringsmiddel voor kinderen. ‘Een stofje’ in de zaadjes lijkt op oestrogeen waardoor overgangsklachten en menstruatieklachten worden verlicht en het goed is voor ‘het zog’. Vandaar beschuit met muisjes. Neem daarbij de grapefruit, vol van andere goede stoffen zoals vitamine C en kalium en je krijgt een smaakvol bommetje weerstand op je bord voor winterse dagen.

KOPEN

  • 1 venkel, dunne repen
  • 1 grapefruit, liefst roze
  • 1 el mosterd met tuinkruiden

DOEN

Was de venkel en snijd deze zo dun mogelijk. Schil de grapefruit -inclusief al het wit!-  en snijd partjes door het vruchtvlees tussen de vliesjes uit te snijden. Vang ondertussen het vocht uit de grapefruit op en knijp, als alle partjes eruit gesneden zijn, de grapefruit uit. Halveer de partjes en doe deze bij de venkel.

Neem een eetlepel mosterd en doe daar het sap van de grapefruit bij, meng goed. Hussel de venkel, mosterd en grapefruit door elkaar en laat een half uurtje trekken, dat verzacht de smaak van de venkel. Zout en peper naar smaak.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s