kokos-garnalensoep

Wat is er fijner dan een beproefd recept  uit te proberen met als ondertiteling ‘lievelingssoep van de kinderen’. Aan de slag…

KOPEN

  • 1liter kippen- of visbouillon
  • 400 ml kokosmelk in blik
  • 4 cm gember, geraspt
  • 2 stengels sereh (citroengras) van ongeveer 5 cm in 3-en snijden, per stukje paar keer insnijden
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderen en in dunne reepjes (zelf gebruik ik de helft)
  • paar takjes koriander
  • 200 gram eiernoedels
  • 200 gram haricots verts, beetgaar en in stukjes gesneden
  • garnalen
  • koriander
  • sesamzaad

DOEN

1. verwarm de bouillon en roer er kokosmelk, gember, sereh, peper en koriander door, laat 20 min trekken
2.zeef de bouillon en giet terug in de pan
3. verwarm olie in een pan en bak scampi in 1 min net gaar en roer er het sesamzaad door, de rest van de koriander en bak nog even mee.
4. verdeel de noedels en bonen in een soepbord en giet er de warme bouillon op, leg daar het garnalen mengsel op en serveer

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s