gegrilde prei met venkeldressing

Zomer-, herfst-, en winterprei, ze smaken elk naar hun eigen seizoen. Zomerprei is licht en fris, herfstprei is vol en winterprei is uitgesproken stevig van smaak.

DOEN

Pureer

  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el venkelzaadjes geroosterd
  • 1 tl mosterd

Gril

  • 2 preien, in stukken van 10cm en gehalveerd in de lengte

Bestrijk de prei met olijfolie en gril de prei in een grillpan in ca. 10 minuten gaar. Lepel de dressing erover.

bron: Smaakmakend winter 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s