boter-olie

Dit onderwerp stond nog op mijn ‘to-do-lijst’ van vorig jaar. Wíj, geen botereters, zoeken naar alternatieven. De shortbread koekjes werden naast plantaardige boter ook met kokosvet en reuzel gemaakt. Beider niet het allergrootste succes. Kokosvet is wel lekker maar er blijft een vettige waas in je mond achter. De koekjes met reuzel zijn vet en kruimelig, wel heerlijk als kruimellaagje op ‘appel&peer uit de oven’!  De boter door olie vervangen is bij shortbread niet aan de orde maar in veel andere gevallen wel. Vandaar een overzicht… 

boter ml gram olie ml gram el
1 teaspoon 5 4,85 ¾ teaspoon 3,7 3,3
1 tablespoon 15 15 2¼ teaspoon 11 10
¼ cup 60 58 3 tablespoon 45 40 3
⅓ cup 80 77 ¼ cup 60 53 4
½ cup 120 116 ¼ cup + 2 tbl 90 79 6
⅔ cup 160 156 ½ cup 118 105 8
¾ cup 180 175 ½ cup + 1 tbl 133 118 9
1 cup 240 233 ¾ cup 177 158 12

lees: 1 cup boter (240ml/233g) <=> 3/4 cup olie (177ml/158g/12el)

VERHOUDING ML 

boter : olie

1,36 : 1

VERHOUDING GRAM

 boter : olie

1,5 : 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s