‘Hasselback” rollade

Wat een aardappel al niet teweeg kan brengen. Geïnspireerd door de Hasselback techniek ging ik aan de slag met de varkensrollade.  Varkensvlees combineert goed met spek /mosterd/ venkelzaad waardoor het recept spontaan werd geboren.

  • varkensrollade
  • 2 el mosterd
  • 5 plakken ontbijtspek
  • 1 el venkelzaadjes, gekneusd
  • 1 el venkelzaadjes, licht gebrand en fijngemalen
  • peper

Bak 1 el venkelzaadjes in een koekenpan en maal fijn in een vijzel. Snijd de rollade àlla Hasselback -dus niet helemaal door- in de gewenste aantal plakken van ongeveer 1,5 cm, doe een plakje ontbijtspek in de insnedes. Breng op smaak met de fijngemalen venkelzaad en peper. Smeer de bovenzijde van de rollade in met de mosterd en bestrooi met de gekneusde venkelzaadjes. Verwarm de oven op 175ºC en gaar het vlees in ongeveer drie kwartier of tot een kerntemperatuur van 68ºC. Lekker om de aardappel mee te garen in de oven, besprenkel deze met een beetje olijfolie en gemalen zout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s