chocolade mousse ‘2 ingrediënten in 5 minuten’

Cafe Fernanando  duizend maal dank, dit is het!, chocolade mousse zonder  zuivel en ei!!  Twee ingrediënten (alleen chocolade en water) en vijf minuten later wordt het de beste chocolade mousse allertijden.

Deze verbazingwekkende ontdekking werd gedaan door de beroemde Franse chemicus Hervé This, die ook bekend staat als de man die een ei onkookt. Het recept, dat ook wel Chocolate Chantilly heet, begint met het smelten van chocolade in het water en eindigt met het kloppen tot het dik wordt.

En btw goede kwaliteit pure chocolade zit bomvol vitaminen -A,B1,B2,D,E-, flavonoïden, goede vetten en magnesium dus voel je niet schuldig als je deze mousse eet!

INSTANT CHOCOLADEMOUSSE (CHOCOLADE CHANTILLY)

Recept door Herve This & Heston Blumenthal

KOPEN – 4 porties

  • 265 gram bitterzoete (70% cacao) chocolade, in stukjes (bij voorkeur Valrhona Guanaja)
  • 1 kop (240 ml) water
  • 4 eetlepels suiker, optioneel

DOEN
Neem een grote kom gevuld met ijs en koud water en plaats er een iets kleinere mengkom in (de bodem van de grote kom moet het ijs raken). Zet apart.
Doe chocolade en water (ook suiker en/of sterke drank indien gebruikt) in een middelgrote pan en smelt de chocolade op middelhoog vuur, af en toe roeren.
Giet de gesmolten chocolade in de bovenste mengkom van ijs en water, en begin met kloppen met een garde (of een elektrische handmixer) tot gewenste dikte. Let op de textuur als je klopt, zorg ervoor dat je op tijd stopt anders wordt de mousse korrelig. Als de mousse korrelige is (wat alleen mogelijk is bij uw eerste poging), doe deze terug in de pan, verwarm tot de helft is gesmolten, giet het terug in de mengkom en klop opnieuw kort.
Verdelen over vier bekers en serveer direct of zet het een uur in de ijskast.

instructie film

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s