manderijnencake zonder melkprodukten

Een cake op basis van fruitpuree, bloem en ei. Het heeft een ‘raar maar waar’ smaakje en de structuur van een indonesische cake; klef en sponzig. 

  • 5 manderijnen
  • 250 g bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 4 eieren
  • 150 g suiker

Verwam de oven voor op 200 ºC. Pel de manderijnen. Breng een halve liter water aan de kook en laat de manderijnen hierin een uur zachtjes koken. Giet ze daarn af. Als ze afgekoeld zijn mix ze tot een gladde puree. Voeg de suiker en eieren toe en mix erbij. Voeg dan de bloem en bakpoeder toe. Leg bakpapier in de cakevorm en giet het mengsel erin. Laat een uur bakken.

recept uit de vitatas.

De cake was voor mij iets te stuiterballerig en niet uitgesproken genoeg van smaak, de volgende keer zou ik sinaasappel gebruiken en een gedeelte van de bloem vervangen door maismeel.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s