orecchietti con cime di rapa

Italiaanse groente zijn bijna allemaal bitter. Dat maakt de groente interessanter, het smaakpallet breder en intenser. Cime di rapa lijkt op broccoli, het is vers te verkrijgen vanaf oktober. Vers kan je ze breken en bijna in zijn geheel -zelfs rauw- eten. Later in het seizoen en vaak, als je ze al kan krijgen, in Nederland gebruik je alleen de kleine groene! blaadjes van de stengel en de bloemhoofdjes, de rest gaat de groenbak in.

KOPEN

  • 100 g orecchietti pasta p.p.
  • 1 struik cime di rapa
  • rood pepertje, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 4 ansjovisfilets
  • 6 el olijfolie
  • voor de allergieloze : geraspte pecorino romano ( geitenkaas)

DOEN

Ris de blaadjes van de stelen en snijd de bloemkopjes eraf. Blancheer de groente kort in ruim gezouten water, ze zijn dan direct op smaak bij gebruik. Koel direct af in ijswater en laat uitlekken.

Zet water met zout op voor de pasta en breng aan de kook.

Laat in een grote koekenpan de ansjovis smelten in de olie. Ansjovis is een goede zout vervanger en zit vol calcium! Voeg de knoflook en het pepertje toe, laat zacht garen. Zet van vuur af en kook de orecchietti beetgaar.

Plaats koekenpan op vuur, doe de pasta erbij met een kleine soeplepel pastawater. Roer de groente erdoor. Breng op smaak met z/p. Dien op met desgewenst geraspte geitenkaas.

cime di rapa kan je kopen bij Lindenhoff zij hebben ook een leuke dvd ‘italiaanse groente‘ van chefkok Leonardo van TOSCANINI.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s