stoofvlees met gemak

Voor stoofvlees heb je tijd nodig, van langzaam garen wordt het heerlijk. Een kansloos recept als je om 6 uur je keuken in rent maar ideaal als het gerecht al klaar is. Even opwarmen en je kunt aan tafel.Vandaar dat ik, juist als ik geen tijd heb, het vaak eet. Het is een kwartiertje werk op de avond van tevoren, de oven doet de rest. 

KOPEN

  • 800 g riblappen, in blokjes
  • nootmuskaat
  • gemalen kruidnagel
  • grote ui
  • laurierblad
  • 1/2 bouillonblokje
  • z/p
  • ( of ansjovis ipv zout)

DOEN

Vlees aanbraden in een koekenpan. Als het om en om bruin is, het vlees overdoen in een passend bakblik/braadslede/ovenschaal. Vlees op smaak brengen met vers geraspte nootmuskaat, kruidnagel en z/p. De fijngesneden ui er bovenop verdelen.

In de koekenpan de ansjovis door het baksel roeren en even laten smelten. Voeg een glas water toe en roer alles los. Doe het laurierblad en het halve bouillonblokje erbij en verwarm even flink door. Proef de jus als het bouillonblokje is opgenomen, indien nodig z/p toevoegen. Giet de jus over het vlees. Dek de kleine braadslede af met aluminiumfolie en laat 3 uur op 150ºC garen. Als je het niet direct gebruikt, laat het afkoelen en zet in de koeling tot gebruik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s