sugo alla giannetto

Van de winter stond er ’n bakje sugo alla giannetto in de vitrine bij de plaatselijke slager in Cavriglia – Toscane. Nooit van gehoord , dat is wel het leuke van Italië; zomer en winter keuken en iedere provincie heeft daarnaast zijn eigen specialiteiten. ’s Winters is het logischerwijs zwaarder zoals kool met lardo en deze pastasaus.

Sugo alla Giannetto is een kant en klare mix van pancetta, gekookte ham en verse worst. Je zou het zelf kunnen maken mits je de goede spullen hebt.

Kook de pasta. Voor de saus een uitje fruiten, vleesmix erbij, half rood pepertje erbij, afblussen met witte wijn en voeg blik tomaten op sap toe. Sudderen. En als je het lekker vindt kan je er voorgeweekte funghi porcini bij doen. Net voor het serveren er gehakte peterselie over strooien. Zo blijft ’t vakantie…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s