chocolade fonteintaartje

De kinderen waren gelijk enthousiast toen ze hoorden dat ik chocolade fonteintaartjes ging maken. Dezelfde als in Italië? Ja, die! Het is een echt feestelijk dessert die ik eigenlijk van plan was te maken voor zoons verjaardag, maar ja…. een maandje later toch gelukt. En het recept is zo simpel; 6 ingrediënten, 10 minuten werk, 12 minuten oven. 

KOPEN 4à5 stuks

  • 140 g chocolade (min. 60% cacao)
  • 3 grote eieren
  • 80 g suiker
  • 35 g bloem
  • 75 g boter (margerine)
  • 1/2 tl kardemom (of kaneel, chili peper, vanille-extract)

DOEN
Verwarm de oven voor op 200ºC graden.

Smeer de ramekins in met boter, leg een klein bakpapieren rondje op de bodem en vul ze met het chocoladebeslag.

Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Zodra de chocolade en boter gesmolten zijn voeg de kardemom toe.

Klop de eieren en de suiker met de mixer tot een egaal mengsel.
Voeg langzaam de warme chocolade bij het eimengsel, blijf hierbij roeren zodat de eieren niet kunnen stollen door de warmte.
Zodra de eieren en chocolade zijn gemengd, roer de bloem er goed door.

Bak de chocolade fondant 12 minuten, niet langer! Laat ze iets afkoelen maar dien ze zeer warm op.

Tip: je kan ook een stukje chocolade verstoppen in het midden. Vul de helft van de ramekin met het chocolade mengsel, leg de stukjes choco in het midden, vul af met de rest van het mengsel. Gebruik dan de volgende verhoudingen:

  • 120 g pure chocolade + 8 blokjes à 5 g
  • 3 eieren
  • 80 g suiker
  • 35 g boter/margerine
  • 1 grote lepel bloem
Advertenties

One thought on “chocolade fonteintaartje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s