Groentemix

Als we eens een dagje heel veel groenten moeten eten, omdat het andere dagen niet is gelukt,  dan is dit recept met zelfgemaakte visbouillon of kippebouillon favoriet. Gooi erin wat je in huis hebt en het liefst groen. 

Begin met het hakken en snijden van de smaakmakers; ui, wortel, bleekselderij, knoflook. Blancheer de  groentes (in gezouten water) die meer kooktijd nodig hebben zoals sugarsnaps, haricots verts, sperziebonen. Verwarm olijfolie in een wok, kruid de olie naar smaak -bv peper, zout, kurkuma- en kerriepoeder- fruit kort de ui/bleekselderij/knoflook/wortel. Blus af met sherry of witte wijn, laat kort verdampen. Voeg de andere groentes toe – zoals sperziebonen, prei-ringetjes, spinazie, courgette, diepvries erwtjes. Doe een paar zelfgemaakte bouillonblokjes uit de diepvries bij de groente en laat ontdooien, roer alles goed door elkaar.

De groentemix smaakt lekker met mie, kook deze en maak een bodem van mie op een platte schaal en verdeel de groente erover.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s