gerookte zalm met ’n appeltje

Om gerookte zalm kan ’n jaren 70-tig sfeertje hangen, koud buffet met huzaren salade, gevulde eieren, asperges uit blik en zalm.

De foto is ook geen grote steun om het gevoel weg te nemen maar het recept smaakt eigentijds. ‘T gerookte van de zalm in combi met ’n fris appeltje, bitter olijfje en de zilt/zoete smaak van de rivierkreeft is verrassend lekker.

KOPEN

  • plakje zalm pp
  • ½ friszure appel, miniblokjes
  • tl azijn, witte balsamico
  • kleine el zwarte olijven, liefst Taggiasche, klein gesneden
  • 100 g rivierkeeftjes, klein gesneden
  • 1 el mayonaise
  • klein plukje saffraan, fijn gewreven
  • flinke knijp in n citroen
  • z/p

DOEN

Appel besprenkelen met zachte azijn. Meng appel, olijf en rivierkreeft en breng op smaak met zout en peper.

Maak de citroen/saffraanmayo door n eetlepel mayonaise te mengen met de fijn gewreven saffraandraadjes en het citroensap, voeg zout naar smaak toe.

Neem en fijn en langwerpig stukje zalm, leg er een eetlepel appelmengsel op en rol voorzichtig op. Zet rechtop op ’n bord en met ’n paar kleine dotjes mayo erbij.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s