courgette met tomaattaart

Nog immer courgette’s uit eigen tuin met ’n restje tomaat waar wat van gemaakt kon worden. Favoriet is tegenwoordig de hartige taart, snel in elkaar (met dank aan Tante Fanny) en de kinderen eten zonder gezeur groente. Je kan allerlei groente, restjes kip, olijven, gedroogde champignons, ansjovis, smaakmakende kruiden, roux of een tomatenprutje als vulling gebruiken.

DOEN

Leg het bladerdeeg uit de koelkast en kijk gelijk rond wat op moet en maak een combi bv.;

  • restje spekjes
  • 3 kleine courgette, in plakjes
  • wat losse cherry- en vleestomaten, in plakjes
  • uitje/olijfolie/1 el bloem/bouillon

Bak de spekjes en doe de helft van de courgette erbij en laat even meebakken. Kruid naar smaak, zout/peper/italiaanse keukenkruiden. Haal van het vuur.

Snijd het uitje fijn en laat het licht kleuren in de olijfolie. Voeg de volle el bloem toe en even laten garen. dan voorzichtig een scheut bouillon toevoegen, flink roeren om klonteren te voorkomen. Zo de roux blijven aanvullen met bouillon totdat  het de dikte heeft van vla.

Rol de bladerdeeg uit, bedek de bodem met het spek/courgette mengsel en verdeel er de roux overheen. Leg dakpansgewijs de rauwe courgetteplakjes over het mengsel en dek deze af met de tomaat. Klop een ei los met zout-en-peper en giet over de tomaat. Zet in de voorverwarmde oven en volg de bakinstructies op de verpakking van Tante Fanny.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s