courgette chips

Het lijkt simpel maar is vrij ‘lastig’ om van verse plakjes courgette, knapperige chips te maken zonder dat ie te donker – lees bitter- wordt en/of slap blijft. Waarom dan toch proberen? Ik heb geen flauw idee…misschien omdat het gezond is. DOEN

Snijd courgette in flinterdunne plakjes en leg uit elkaar op een bakplaat. Bestrijk met olie en kruid naar smaak. Truc is om zo min mogelijk olie te gebruiken, ’n spray zou handig zijn, en lekker veel kruiden te gebruiken. Denk aan italiaanse maar ook paprikapoeder of andere pittige kruiden kunnen erover gestrooid worden.

Verwarm oven op 110ºC en zet de groente ruim een uur in de oven, dan ieder 10 min controleren op gaar- en knapperigheid. Dien direct op, de chips wordt slap na een tijdje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s