Ottolenghi zoete aardappel cake’s

Ondertussen is het kookboek Plenty van Ottolenghi wel bij iedereen bekend. Het is een prachtig kookboek voor groenteliefhebbers en vegetariërs. Elke groente vormt steeds een inspiratie voor nieuwe recepten zonder vlees waarbij wel (geiten)kaas en eieren worden gebruikt. Vandaag de zoete aardappel in de hoofdrol.

KOPEN

  • 1 kg geschilde zoete aardappel, in grote stukken gesneden
  • 2 tl sojasaus (ivm allergie 2tl Liebig vleesextract)
  • 100 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl basterdsuiker
  • 3 el gesneden bosui
  • 1/2 tl gesnipperde rode chili
  • genoeg boter om te bakken

DOEN

Stoom de aardappelen totdat ze zacht zijn, doe ze in een vergiet en laat ze minstens een uur afkoelen.

Als de aardappelen het meeste vocht zijn verloren doe ze over in een mengkom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles door elkaar -wellicht met je handen- totdat het mengsel egaal en glad is.: niet over de top! Het mengsel moet plakkerig zijn; als het vloeibaar is meer bloem toevoegen.

Smelt de boter in een anti-aanbakpan. Voor iedere cakeje gebruik je een lepel om een hoeveelheid uit de mengkom te nemen, het in de koekenpan te doen en met de bolle kant van de lepel druk je het cakeje plat in een slordig rondje van Ø 5cm en 1 cm dik. Bak ze op halfhoog vuur voor 6 min aan iedere kant. Haal ze uit de pan en leg ze tussen twee keukenpapiertjes om het overtollige vet te verwijderen. Eet heet of warm. bron: Plenty

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s