simpel stoofpeertje

stoofpeertjesDe meeste recepten gebruiken wijn en veel suiker, de Gieser Wildeman is iets zoeter dan de St. Remy en heeft minder suiker nodig. In dit recept worden de stoofpeertjes gekookt in water met alleen kaneelpoeder en een klein beetje suiker.

Schil een aantal Gieser Wildeman peertjes, laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop en klem in een pannetje, giet er zoveel water bij dat ze net onderstaan en strooi er kaneelpoeder naar smaak over. Laat ze heel zachtjes garen op het vuur, afhankelijk van de grootte en hoeveelheid duurt het een klein uurtje tot 1,5 uur. Strooi aan het einde wat suiker over de peertjes. Haal de peertjes als ze gaar zijn uit het pannetje en kook het vocht flink in tot een stroperig massa. Eventueel verdikken met een beetje maïzena.

voor stoofpeertje in rode wijn kijk bij okoko

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s