hazenpeper traditioneel

adriaen van Utrecht

Als het jachtseizoen aanvangt, hebben we geregeld wild in de schuur hangen en wordt het stof van de familierecepten geblazen.  Het reebout recept met ’n klassieke saus heb ik vorig jaar gepost, vandaag is de traditionele bereiding van haas aan de beurt. Lang marineren en zacht stoven.

  • haas of 2 hazenbouten

Marinade

  • scheutje azijn
  • ½ ltr water
  • ½ ltr rode wijn
  • mespunt tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 knoflooktenen, geplet
  • 3 takjes peterselie
  • 5 jeneverbessen
  • 2 wortels, in stukken
  • 1 ui, in stukken
  • peper

Laat de haas 24 uur in de marinade staan op een koele plek.

Haal de haas uit de marinade, maak droog met keukenpapier. Zeef de marinade en kook in tot ongeveer 3 dl.

Braad de haas aan op hoog vuur, temper de hitte en voeg een gesnipperde ui toe. Als de ui glazig is roer er 1½ el bloem en 2 el water door.

Ingekookte marinade erbij en een plak peperkoek. Ruim 1 uur stoven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s