snelle hazenpeper

suzanne vos

Geen tijd om een dag ’t haasje te marineren? Wel nu een snelle hazenpeper recept die ook nog eens verdomd lekker is.

  • ’n haasje
  • 4 uien, gesnipperd
  • 100 g boter, of goede sloot olie
  • 3 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 prei, in ringen
  • 1 wortel, in plakjes
  • ¼ knolselderij, in blokjes
  • 1 laurierblad
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 4 jeneverbessen
  • 20 g pure chocolade
  • 1 dikke plak peperkoek
  • 1 el aalbessengelei
  • 7 dl rode wijn
  • 1pot /380 ml runderfond, 1 pot water
  • zout peper

Smelt de boter en fruit de ui zachtjes, doe de haas erbij en bak deze rondom bruin. Strooi de bloem erover. Voeg alle kruiden, groente en andere smaakmakers toe en bak goed aan. Blus af met de rode wijn, fond en water.

Laat het geheel twee uur stoven, tot het vlees van de botjes valt. Je kan het ook  3 uur in de oven zetten op 120ºC.

Haal de haas uit de pan en verwijder de botjes. Laat het vlees in zo’n groot mogelijke stukken.

Zeef de saus en laat het inkoken tot de gewenste dikte.

Vlees terug bij de saus en op smaak brengen met zout en peper.

Omdat niet iedereen dol is op spek maak ik deze apart dus voor de liefhebber, een hartig extraatje voor erdoor:

  • 50 g rookspek
  • 50 g zilveruitjes
  • 100 g champignons
  • 2 el peterselie, fijngeknipt

spek en ui bakken, champignons erbij en 15 minuten sudderen. Bestrooien met peterselie.

illustratie: blondmonster

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s