marmelade.it

IMG_1450

  • We zitten in het seizoen van de citrus en ik maak volop gebruik van de sinaasappel aanbiedingen. En ze zijn lekker! Onlangs drie kilo verwerkt, aan de hand van een over eenvoudig italiaans recept, tot marmelade.

KOPEN

  • 3 kilo sinaasappelen
  • 750 à 1000 gram rietsuiker
  • sap van ½ à 1 citroen

Schil de sinaasappels met zo min mogelijk wit. Snijd van de helft van de schillen (mag meer als je van bitter houdt) ragfijne reepjes. Haal al het wit van het vruchtvlees en gooi weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pers de citroen uit.

Neem een pan en doe er de sinaasschillen, het vruchtvlees, de helft van het citroensap en 750 gram suiker in. Laat 3 à 4 uur koken, proef tussendoor om de marmelade op smaak te brengen met citroensap of suiker. Hoe langer het kookt hoe steviger de marmelade wordt.

Giet in gesteriliseerde potten, sluit af en zet 10 min. ondersteboven.marmelade ondersteboven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s