vispotje met/zonder melk

garnalen voor vispotjeHerinneringen…vispotje van Het Heimwee Restaurant in Nijmegen, zo verdomde lekker maar helaas met room. Er moest ’n list komen, na wat rommelen in de keuken ook een lekkere versie gemaakt op basis van tomaat.

KOPEN

  • 2  reuze garnalen pp, in stukjes
  • 300 zalmfilet, in stukjes
  • 400 kabeljauw, in stukjes
  • 4 coquilles
  • 1prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • laurier, klein beetje oregano
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon
  • olijolie
  • 250 ml room
  • pakje Heinz sofrito
  • z/p

Olijfolie in de pan met een geplette knoflook, even aanbakken en de garnalen erin laten kleuren. Haal de garnalen en knoflook uit de olie en doe de prei en laurier in de pan en bak kort aan. 2012-11-17 17.04.09Blus af met de visbouillon en witte wijn.

Maak nu twee pannetje, 1 tomaat en 1 room, door het preimengsel  te verdelen en in een pannetje een beker room en in het andere ‘Heinz sofrito’ tomatensaus erbij te doen (’n dopje pernod erbij is ook lekker). Laat ²/3  inkoken. Snijd ondertussen de vis in mooie blokjes, verdeel het over de pannetjes  en kook, temper de hitte. Snijd de garnalen in vieren. Doe deze op het laatst bij de pannetjes, gaar af en breng op smaak met z/p. Lekker met stokbrood of rijst.vispotje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s