Pauls marmelade

pauls marmelade

Van Paul krijg ik mooie biologische pompoenen waar hier in de keuken mee gewerkt wordt. Dit keer stond er een mooi potje bij, pompoen/sinaas marmelade, zacht&zoet met een klein bittertje, ideaal voor diegene die niet écht van bitter houden. Later in de mail kreeg ik het recept, fijn fijn…

KOPEN

  • 2 kilo pompoen, schoongemaakt
  • 2 kilo sinaasappel
  • 1 kilo suiker
  • snufje nootmuskaat
  • 4 cm verse gember, gesnipperd
  • Limoncello naar smaak
  • agar-agar of geleisuiker naar behoefte

Pompoen gegaard in plakken op bakplaat in  oven. Dus zonder water. Sinas schillen ontdaan van al ’t wit en in smalle strookjes gesneden, lang gekookt. daarna kleingesneden en in pan bij de sinaasappel vrucht, die schoon en kleingesneden gemengd is met de beetgare gepureerde pompoen. Gember en limoncello toevoegen met suiker. Kook ruim een uur, indien nodig geleisuiker toevoegen de laatste minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s