snelle appeltaart

snelle appeltaartGing even bij vriendin op de thee en na een half uurtje had ik een heerlijk warm puntje appeltaart naast mijn kop. Hoe had ze dat gedaan…

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g boter / margerine
  • 100 g witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 2 tl vanillesuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 appelen
  • 1 el poedersuiker

Schil appels en snijd in plakjes en verwarm oven voor op 200ºC. Meng de andere ingrediënten -behalve de poedersuiker- zo snel mogelijk door elkaar met koele hand of 2 messen. Het is een kruimelig geheel, stort deze in een platte ovenschaal en maak plat met de bolle kant van een lepel. Houd deze lepel even onder een heet stromend kraanwater.  Neem de appelschijfjes en leg een leuk motiefje -of niet- op het deeg.snelle appletaart in proces

Zet de taart 10 min. in de hete oven, draai de oven terug naar 175ºC en laat nog circa 35 min. afbakken. Controleer op gaarheid door een breinaald in het deeg te steken. Deze moet er schoon uitkomen, anders nog even 5 min. terug in de oven.

Bestrooi de taart met poedersuiker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s