Tante Fanny – gevuld met appel en ’n ei

 appel&ei, foodfeelgood.comEen copy-cat recept van ‘ik weet niet meer wie’ aangepast naar smaak en gemak. Door al ’t ei in de vulling stilt het de kleine trek maar overheerst het wel in smaak. 

KOPEN

  • rol Tante Fanny zanddeeg
  • 5 appelen, geschild en in schijven
  • 4 grote eieren
  • 150 g rietsuiker
  • 230 g plantaardige boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 70 g bloem
  •  ½ tl zout

foodfeelgood/fanny-apple and egg pieHaal de rol zanddeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm oven voor op 180ºC.

Zet de boter op ’n laag vuurtje en laat zachtjes smelten. Doe er de 1tl vanille-extract bij. Als de boter gesmolten is van het vuur halen.

Rol zanddeeg uit in een ovenvaste schaal. Leg er de appelen op.

Mix in een kom de suiker met de eieren. Doe er de afgekoelde boter bij en mix opnieuw. Voeg bloem en zout toe en mix. Giet het beslag over de appelen.

Bak de taart 50-55 min. in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s