home made granola

foodfeelgood.com/granola

Vind het heerlijk om in de ochtend muesli of granola te eten maar in alle kant-en-klare pakken zit vaak noot of een ander ingrediënt die ik niet kan eten. Aan ‘de zelf maak’ dan maar. Nou, fluitje van een cent… en naar eigen smaak te maken! En door de vlokken en zaden eerst te roosteren krijg je een geweldige noot smaak. 

KOPEN

  • 150 g korenvlokken (haver, tarwe, rogge, gerst)
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g pompoenpitten
  • naar smaak; rozijnen, cranberries, gedroogde banaan
  • 50 ml vloeibare honing

Eerst maken we muesli door de gemengde vlokken en zaden te roosteren in een koekenpan voor circa 15 minuten. Voeg de smaakmakers toe en laat even mee verwarmen.

Haal van vuur en verspreid de muesli over een bakplaat. Laat afkoelen.foodfeelgood.com/muesli

Verwarm de oven voor op 160ºC.

Voor de granola; doe de muesli in een kom en voeg naar smaak honing toe. Vanwege de rijstemelk -die zoet is – gebruik ik weinig honing. Meng alles goed door elkaar, spreidt het uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet circa 15 min. in de voorverwarmde oven.

Neem uit de oven en laat afkoelen. Als de granola koud is maak je met je handen de vlokken los en bewaar het in een afgesloten pot.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s