Joodse appeltaart

joodse appeltaartNiet met roomboter dus, maar met olie. Immer fijn als in het orginele recept geen melkprodukten zitten. Als je de taart warm uit de oven eet dan proef je de citroen bij de appels zo heerlijk en komt er een fijne toon van marsepein vrij.

KOPEN

  • 1 kilo zure  appelen, geschild
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 6 el gewone suiker
  • 4 eieren
  • 25 g fijne suiker
  • 2,5 dl olie, bv zonnebloem
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • kaneel en/of english mixed spice

De oven voorverwarmen op 170ºC. de taartvorm invetten. citroen met appel voor joodse appeltaart, foodfeelgoodCitroen raspen en uitpersen. De appel in partjes snijden. Nu het citroensap en -rasp mengen met de appelpartjes.foodfeelgood.com/ joodse appeltaart proces 2 De eieren met de suiker en kaneel flink door elkaar mixen.  foodfeelgood.com/joodse appeltaart proces 3Dan de olie, bloem en het bakpoeder erdoor mengen. Optioneel een ½ tl baking soda toevoegen.foodfeelgood.com / joodse appeltaart proces 4De helft van dit vloeibare beslag gaat in de ingevette taartvorm. Leg de helft van de appelpartjes erop. Giet vervolgens de andere helft over de appels en leg de rest van de appel erover. Strooi er wat suiker over en bak de taart 1½ uur. Laat de taart afkoelen in de uitgezette oven, dan blijft die mooi hoog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s