Pepa’s vissoep

pepa's vissoep

Wat ’n lelijke foto maar wat ’n heerlijk gerecht. Het is geïnspireerd op een recept van Claudia Roden uit haar nieuwe boek: De smaken van Spanje.  Het is een doordeweekse vissoep die op een stoofgerecht lijkt. Heerlijk met vers gebakken brood uit de oven.

KOPEN

  • 250 ml zelfgemaakte tomatensaus
  • 400 ml visfond
  • 3 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • plukje saffraan
  • 50 ml witte wijn
  • 500 g aardappel, geschild in plakjes van 1 cm
  • 500 g witte vis
  • 125 g garnaal
  • 1 tl suiker

DOEN

Verhit de olie in een grote pan, laat de knoflook kleuren en doe er de tomatensaus bij en laat op niet te hoog vuur pruttelen; roer vaak.

Ondertussen de witte vis zoals Skrei (volwassen winterkabeljauw uit de Barentsz Zee) bakken in de olie en in kleine stukjes snijden.

Doe de aardappels en witte wijn bij de tomatensaus plus zoveel bouillon dat alles onderstaat. Voeg zout,  vingergreep saffraan en suiker toe en laat 15-20 minuten afgedekt op laag vuur pruttelen; de aardappel moeten net gaar zijn. Leg de vis in de soep en voeg de garnalen toe. Zet de pan op laag vuur tot de garnalen roze zijn.

bron: het Parool

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s