Tarbot met warme saus

tarbot visbouillonKoop eens een hele tarbot en laat hem fileren en neem de kop en graten ook mee naar huis. Maak van de graten een visbouillon om vervolgens de filets daarin te pocheren. Je krijgt zo een waanzinnig lekker visje op je bord. 

BOUILLON

  • graat en kop van een tarbot, kieuwen verwijdert
  • 1 ui, grof gesneden
  • 2 liter water
  • ¼ liter witte wijn
  • zout
  • laurierblaadje
  • 12 peperkorrels
  • 4 schijfjes citroen

Doe alles in een grote soeppan en laat 20 minuten tegen de kook aan op het vuur staan. Daarna zeven.

  • 4 tarbotsfilets
  • sap van 1 citroen

Bedruppel de filets  met citroen en laat 15 minuten staan.

Verwarm de visbouillon en laat de filets 10 minuten pocheren in de visbouillon. Haal ze met een schuimspaan eruit en houdt warm.

SAUS

  • 30 g boter / margerine
  • 30 g bloem
  • ¼ l room / haverroom
  • ¼ l visbouillon

Maak een roux door de boter te smelten, roer de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de koude! room toe en verdun met de visbouillon tot de juiste dikte.

  • sap ½ citroen
  • 1 el ansjovispasta
  • 1 el kappertjes
  • zout / witte peper

Voeg de smaakmakers toe aan de roux en breng op smaak met zout en peper.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s