inktvissalade met lauwwarme tomaat

polpo_cottoGister had ik me erg verheugd op een warme dag, het viel ietsje tegen, maar had inmiddels wel mijn ‘most favorite dish’ voorbereid; mare caldo. Toch feest! Zo onvergetelijk lekker als bij Bruno in Forte dei Marmi, lukt ie niet. Met de snoeptomaatjes van de super kom je wel een heel eind! La Locanda di Bruno ligt inmiddels net buiten Forte in de bergen. Net iets koeler en minder muggen. En dat is fijn. In hetzelfde pand is een prachtige B&B, l'arcadia B&B L’Arcadia, een echte aanrader. In dit familiebedrijf staat iedereen klaar om de gasten te verwennen, erg huiselijk met sfeervolle kamers en het ontbijt in de ochtend in de tuin is heerlijk. Allerlei zelfgemaakte jams, taarten, vruchtensalade’s etc maakt het tot een plaats waar je graag terugkomt. Voorlopig zijn we nog even hier in Holland…in de regen 😦 KOPEN

  • ca. 1 k inktvis (niet groter dan worden ze taai)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 à 2 laurierblaadjes
  • zout
  • ca. 10 blaadjes basilicum
  • 10 kerstomaatjes
  • olijfolie

mare caldo_1

Zet water op met zout, bleekselderij en de laurier en breng het aan de kook. Spoel ondertussen de inktvis goed om al het zand te verwijderen. Je kunt de ogen en de harde kern al verwijderen maar dat kan ook na het koken. Dan gaat het zelfs een stuk makkelijker. Kook de inktvis ongeveer in 25 min. gaar, en laat deze afkoelen in het kookvocht. Haal de inktvis uit het kookvocht, verwijder ogen en harde binnen kern. Snijd het vlees in kleine stukjes. mare caldo_2Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de snoeptomaatjes in kleine blokjes, knip de basilicum fijn, meng met de olijfolie, zout&peper. Doe in een ovenschaaltje en zet 15 minuten in de oven. Haal eruit en meng met de klein gesneden inktvis. Serveer lauwwarm.mare caldo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s