kip en witlof in marsalasaus

witlofkip_2Dit is gewoon een heel smaakvol en makkelijk recept voor iedere dag. In plaats van marsala mag het ook madeira of halfzoete sherry zijn, elke versterkte wijn verdiept de smaak van de saus en maakt deze krachtiger. Het recept is dan ook van Gordon Ramsay; spierballen in de keuken. 

KOPEN

  • 2 kipfilets, met huid
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 stronkjes witlof, gehalveerd
  • 4 takjes tijm
  • 1 teen knoflook, licht gekneusd
  • 3 el marsala
  • 150 ml kippenbouillon
  • versgemalen zout en peper

Verwarm op matig vuur een pan met dikke bodem en doe er wat olie in. Bestrooi de kip aan twee kanten met zout en peper en leg met de huidzijde naar beneden in de pan. Voeg de witlof toe, snijkant naar beneden, 2 takjes tijm en de knoflook, en bak 3-4 minuten totdat de huid van de kip donker goudgeel is. Keer kip en witlof. Giet de marsala erbij om de pan te deglaceren en roer alle aanbaksels los van de bodem. Voeg de bouillon toe. Laat 10 minuten op matig vuur smoren en lepel af en toe wat saus over de kip, tot hij gaar is.

Dien de kip en witlof op met ruim saus erover en garneer met de rest van de tijm.

bron; Koken als een chef, Gordon Ramsay

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s