rabarber gember koek

 

rabarber gember taart

M’n buuv stond met een grote bos rabarber en zak peulen op zondagochtend op de stoep. Feestje. Voor ‘bbq  with friends’ ’s avonds moest ik nog een taartje bakken. Had op Pinterest een interessant recept gevonden, net even anders dan ik al had. En ’n snel en redelijk gezond recept; weinig suiker en met volkeren meel. Superlekker …om de laatste kruimels werd gevochten. Maar misschien zegt dat meer over m’n ‘friends’ 😉

Volkoren bodem

  • 85 g boter, kamer temperatuur
  • 50 g suiker
  • 60 g volkoren meel
  • 65 g bloem
  • 1/4 tl zout

Oven voorverwarmen op 180ºC. Bedek een lage ovenschaal met bakpapier en vet licht in.

rabarbertaart deeg

Smelt in een pannetje de boter met de suiker, roer goed door. Voeg bloem/meel en het zout toe, meng alles goed door elkaar. Doe het deeg in de ovenvorm en druk goed aan, bak voor 15-20 minuten, Tot het licht bruin is. Haal eruit, verlaag de oven naar 160ºC.  Zet bodem opzij.

Rabarber gember toplaag

  • 360 g gesneden rabarber, 2 cm
  • 75 g suiker , gesplitst
  • 1/2 tl gemalen gember
  • 3 grote eieren
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el maïzena of maismeel

rabarberTerwijl de bodem bakt in de oven zet je de gesneden rabarber op, met 3 el suiker en de gemalen gember, in een grote pan. Op midden hoog vuur kook je de rabarber zacht, duurt ongeveer 10 minuten. Roer afentoe.

Laat de rabarber afkoelen tot lauwwarm. Brommertje erin. (staafmixer, leuk verhaal, komt later)ffg.com/ rabarber gember vulling

Mix nu de eieren, citroensap en de laatste 3 el suiker. Zoetjes aan de rabarber erbij, blijf roeren tot een glad geheel. Roer de maïzena erdoor.

Giet de vulling over de gebakken bodem en bak nog eens voor 25-30 minuten, of totdat de vulling stevig genoeg is en niet langer wegloopt als je schudt. Snijd mooie repen, vierkantjes als de koek is afgekoeld. Bestrooi met poedersuiker.

bron: pastryaffairs

pastry affairs - rabarber gember koek

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s