gegrilde aubergine met tomaat & komkommer

gegrilde aubergineAubergine, prachtige vrucht en idem kleur maar de smaak…mwah. Die sponsachtige textuur is ook niet helemaal ‘mijn dingetje’. Rauwe blokjes in ratatouille, rrr kippenvel, laat mij vooral slapen. Tot vorig weekend, wakker geschud door wel een heel mooi gerecht. Dank Ronak ;-). De combinatie van gegrilde aubergine met zuren van tomaat&komkommer haalt het beste in alles naar boven. (bij andere bordjes zat er ook nog geitenkaas bij, vast ook heel fijn).  Zo lekker zelfs dat ik vandaag het recept met jullie deel! 

  • 20 ml balsamico azijn
  • 1 teen knoflook, op een vork
  • 100 ml olijfolie, in 2 delen
  • 2 aubergines, in plakken
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 1 komkommer, schillen en in lange dunne repen
  • 15 kerstomaatjes, in vieren
  • 1 bosui, schuin gesneden
  • 10 blaadjes basilicum, gesneden
  • zeezout en peper

Besprenkel de plakken aubergine met citroensap en 50ml olijfolie en gril in enkele minuten gaar

Maak een vinaigrette door de balsamico azijn met knoflook op een vork te mengen met 50 ml olijfolie. Breng op smaak met zeezout en peper.

Marineer komkommer, tomaat, en bosui 5 minuten in de vinaigrette en schep op de plakken gegrilde aubergine – opmerking: voor buurt-bbq n gevuld pakketje gemaakt – zie foto

4. Garneer met citroenrasp en basilicum.

bron: Julius Jaspers, smart BBQ

Advertenties

One thought on “gegrilde aubergine met tomaat & komkommer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s