Ottolenghi komkommer salade met gember en knoflook

Ottolenghi komkommer saldeKomkommer salade met ’n bite…

  • 1 kleine rode ui, zeer dun gesneden
  • 15 g verse gember, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 tl zout
  • 2 grote knoflooktenen, gepeld
  • 4 kleine of 8 mini komkommers 600g totaal, geschild
  • 1 el sesamzaad
  • 3 el gehakte koriander

Dressing

  • 3 el rijstwijnazijn
  • 2 tl bastardsuiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl geroosterde sesamolie

DOEN

Meng alle dressing ingrediënten in een mengkom. Doe de dungesneden rode ui erbij en laat minstens een uur marineren.

Doe de gember en zout in een vijzel en plet ze. Voeg de knoflook toe plet alles tot het mooi fijn is maar maak er geen puree van. Haal met een spatel de substantie eruit en doe het bij de dressing in de kom, meng door elkaar.

Snijd de komkommer door de lengte in tweeën. Snijd iedere helft in plakjes van 5 mm dik. Doe de komkommer bij de dressing, gevolgd door de sesamzaad en koriander. Meng het goed en laat 10 minuten staan.

Voor het opdienen, de salade doorroeren. Verwijder wat vocht wat op de bodem van de kom zich heeft verzameld. Naar smaak zout en vers gemalen peper gebruiken.

van Ottolenghi uit boek: Plenty

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s