4 x witte kool salade

witte kool saladeFris, licht pittig, goedkoop en supergezond. Een ideale salade op een warme zomerse dag en door steeds andere extra’s erbij te doen, past het vrijwel overal bij.  En voor alle salades geldt; Laat de kool met de dressing afgedekt op een koele plaats tenminste 1 uur staan om de kool zachter te laten worden. Bij deze 4 Ideeën… 

witte kool met een romige dressing-

romige dressing van 2 el slasaus, citroensap en een beetje mosterd. Meng gesnipperde bosui, stukjes appel en gewelde rozijntjes. In de zomer kan je echt zomerfruit gebruiken zoals aardbei, verse abrikoos en perzik. Heerlijk met wat gekneusde karwijzaadjes.

witte kool met een fijne vinaigrette – 

sinaasappelsap en een mooie olijfolie – en dunne ringen geblancheerde rode ui, verse tijmblaadjes, partjes sinaasappel, kleine  olijven

witte koolsalade met een ansjovis en veel peterselie dressing-

Verwarm heel fijngehakte ansjovisfilets uit blik in een steelpan met olijfolie en fijngehakte knoflook. Laat de ansjovis al roerende smelten en roer er dan wat citroensap en meer olijfolie door. Breng de dressing op smaak met versgemalen zwarte peper. Meng in een schaal de witte koolreepjes met de dressing en schep er ook royaal fijngehakte platte peterselie door.

chinese kool met geroosterde sesam en gember

Rasp 4cm gember. Meng sap van 1 sinaasappel, sap van 1 citroen, 2 el honing en 2 el sesamolie. Schep plakjes zeer dunne winterpeen, zout&peper erdoor. Laat 30 staan. Snipper bosui en meng met ½ zeer dun gesneden kool door de worteldressing. Giet teveel aan dressing af en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s