chocoladetaart met abrikozenpasta

chocolade-abrikoos taartIk smelt al bij het lezen van de titel, weet niet of dat ook voor iemand anders geldt. Kon niet wachten om dit recept uit te proberen. Als basis is er een zoet korstdeeg gebruikt.

Vulling

  • 180 g abrikozenpasta of gedroogde abrikozen
  • 4 el water
  • 2 el citroensap
  • 135 g (plantaardige) boter
  • 110 g PURE chocolade, in stukjes
  • 2 grote eieren
  • 60 g fijne suiker

Maak een taartbodem van korstdeeg

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Doe de abrikozenpasta samen met het water en citroensap in een steelpan, zet op laag vuur en roer tot er een gladde pasta is ontstaan. Gebruik je gedroogde abrikozen, hak die dan heel fijn, doe ze over in een steelpan en laat 5 min zachtjes koken met 4 el water en citroensap (als dat nodig is) tot de abrikozen zacht zijn.

abrikozenpureePureer in een blender. Het mengsel moet enigszins zuur smaken. Smeer de warme abrikozenmoes op de bodem van de taart en laat even afkoelen, tot zich een vlies vormt.zoet korstdeeg met abrikozenpuree

Verwarm ondertussen de chocolade met de boter au bain marie. Klop de eieren met de suiker zo lang dat het mengsel wit, luchtig en wattig is. Spatel het eimengsel door de gesmolten chocoladeboter, giet uit over de bodem en strijk goed af met een spatel. Bak de taart ongeveer 25 min. in het midden van de oven. Als je de taart uit de oven haalt moet de vulling nog wat wiebelig zijn en bovenop een heel dun korstje hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s