zoet korstdeeg

zoet korstdeegEen recept van een zoet korstdeeg is immer handig. Het deeg kan van tevoren worden bereid en gekoeld of zelfs ingevroren. Verder kan je het met allerlei toppings vullen zoals chocolade-, citroen- of  rabarbervulling. 

6 pers, springvorm Ø 24 cm, 250 g korstdeeg

  • 140 g tarwebloem
  • 30 g poedersuiker
  • 75 g gekoelde (plantaardige) boter, kleingesneden
  • 1 eidooier

Zeef de bloem met de poedersuiker. Meng boter door de bloem in een keukenmachine of met de hand, tot het mengsel de structuur van fijn broodkruim heeft. Doe de eidooier erbij en roer tot de ingrediënten goed zijn vermengd. Als het deeg te droog lijkt, voeg dan een klein scheutje water toe. Maak een bal van het deeg, sla hem een beetje plat, wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.

Als u zover bent, maak het deeg dan fijn op een grover rasp (het kan heel hard worden) en verdeel het gelijkmatig over de bodem en de opstaande randen van een springvorm, 3-5 cm dik.

zoet korstdeeg met gaatjes Prik gaatjes in de bodem en laat de vorm 30 minuten in de koelkast staan.Verhit de oven intussen voor op 220ºC. Bak de taart gedurende 10-15 minuten op de bovenste richel van de oven tot hij lichtbruin is. Haal het uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

bron; sorry, onbekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s